lauantai 7. kesäkuuta 2014

Perinteinen jauhelihakastike

Ajattelin tehdä jauhelihakastiketta. Sellaista mitä saa vaikka kouluissa tai huoltoasemilla. Senhän pitää olla aika sakeaa ja jopa rasvaista, niin se maistuu hyvältä. Käytetään reseptiin siis rasvaista sika-nauta jauhelihaa ja runsaasti öljyä. Voitakin voi käyttää. Blogista löytyy myös toinen jauhelihakastikeresepti, joka on vähärasvaisempaa ja siinä käytetään naudanjauhelihaa. Kokeilin tehdä jauhelihakastikkeen ilman ketsuppia, mutta vähän väritöntä siitä sitten tuli, joten laittakaapa sitä ketsuppia. :D







400 g       sika-nautajauhelihaa
7 rkl        öljyä tai voita
1 kpl        sipuli
1 dl          vehnäjauhoja
1 l            vettä
1 tl           mustapippuria
1 tl           suolaa
(3 rkl       ketsuppia)

 

Vaihe 1

Laita paistinpannu levylle kuumenemaan ja tee valmistelutoimia. Lisää 3 rkl öljyä tai voita. Lisää jauheliha ja sipuli hienonnettuna. Ruskista jauheliha.




Vaihe 2

Laita jauheliha kastikekattilaan. Lisää paistinpannuun loput öljystä ja vehnäjauho. Sekoittele ja ruskista vehnäjauhot.

Vaihe 3

Lisää paistinpannuun hieman vettä ja sekoittele ja kaada seos kastikekattilaan. Huuhtele paistinpannu lopulla vedellä ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan ketsuppi, mustapippuri ja suola. Sekoita. Anna porista kuplien 10-15 min. Tässä vaiheessa voi kuoria vaikka perunoita. Perunat vaan kiehumaan heti kun kerkeää. :) Nosta jauhelihakastike pois levyltä ja anna paksuuntua n. 20-30 min. Näin tehdään ruokaloissakin ja, niin saa herkullista jauhelihakastiketta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti