lauantai 7. joulukuuta 2013

Tomaatticurry

Tein tv:n ruokaohjelman inspiroimana hiukan curryä reseptiä hiukan muunnellen. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin tuoreita tomaatteja 3-4 kpl ja se laitettiin paistettujen katkarapujen sekaan. Savupaprikajauheen tilalla oli tavallista paprikajauhetta ja lisäsin myös mausteeksi sitruunaruohon.








1 rs     broilerinfileesuikaleita
1 rkl   öljyä
2 kpl   sipuleita
2 kpl   valkosipulinkynsiä
pala    tuoretta inkivääriä (peukalonmittainen)
1 kpl   chili
2 tl      savupaprikajauhetta
1/2 tl   kardemummaa
3 tl      kurkumaa
(1/4 tl   kuivattua sitruunaruohoa)
1 tlk    kookosmaitoa
1 tlk    tomaattimurskaa
1 tl      suolaa




Vaihe 1


Laita öljy kuumalle paistinpannulle ja lisää broilerinfileesuikaleet ja anna ruskistua.





Vaihe 2


Samalla, kun kana ruskistuu, niin kuori sipulit ja lohko sipuli sekä kuori inkivääri.




Vaihe 3


Laita sipulinlohkot, kokonaiset valkosipulit, inkivääri, chilin palko, savupaprikajauhe, kardemumma, kurkuma (ja kuivattu sitruunaruoho, jonka olet murskannut morttelissa tai vasaralla muovipussissa) silppuriin. Pyöräytä silppuria, niin että siitä tulee tasaista massaa.



Vaihe 4


Kaavi ruokalusikalla silppurista currymassa paistinpannulle ja sekoittele. Anna paistua hetken.




Vaihe 5


Lisää paistinpannulle kookosmaito ja paistele hetki. Kaada kastike kattilaan ja lisää tomaattimurska ja suola. Keitä hiukan poristen 15 min ja anna sitten vetäytyä pois levyltä 5-10 min. Nauti herkullinen ja suussa sulava tomaatticurry vaikka riisin tai, jos olet rohkea, niin muusattujen perunoiden kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti