tiistai 24. joulukuuta 2013

Porkkanalaatikko

Ajattelin, mitä jouluruokaa voisi tehdä ja keksin, että porkkanalaatikko on niitä helpoimpia tehdä. Lanttulaatikonkin saa varmasti helposti, kun käyttää valmiita lanttusoseita, mitä löytyy kaupasta. Ei enää täksi jouluksi ennätä, mutta ehkä sitten ensi jouluna. Porkkanalaatikkoon hommasin 2 kpl isoja alumiinivuokia ostamalla kaupasta valmiita laatikoita ja syömällä ne ja sitten pesemällä. Riisipuuroa tehdään hiukan isompi satsi kerralla, että saa riisipuuroakin.






1 kg       porkkanoita
n. 5 dl    riisipuuroa
2 rkl      fariinisokeria tai siirappia
100 g    voita
hieman suolaa

Riisipuuro

3 dl     riisiä
8 dl     vettä
1 l       maitoa
1 tl      suolaa


Vaihe 1

Keitä riisipuuro. Laita vesi kattilaan ja kiehauta lisää riisi. Keittele riisipuuroa, niin kauan, että vesi on imeytynyt riisiin ja lisää maito.





Vaihe 2

Kuumenna ja anna hautua miedolla lämmöllä 50 min ja lisää lopuksi suola ja sekoita. Samalla voit laittaa kuoritut porkkanat keittymään veteen n. 25 minuutiksi.



Vaihe 3

Kun porkkanat on keitetty kaada vesi pois ja muusaa porkkanat kattilassa perunapuntalla.





Vaihe 4

Lisää porkkanoihin voi, riisipuuro ja fariinisokeri tai siirappi. Mausta suolalla ja sekoittele. Maista, että suolaisuus on sopiva.







Vaihe 5

Annostele porkkanaseos alumiinivuokiin ja tasoittele. Tee lopuksi kuvioita lusikalla porkkanalaatikon pinnalle. Laita 200 asteeseen uuniin keskitasolle tai hiukan ylemmäksi, että laatikko ruskistuu paremmin uunissa. Paista porkkanalaatikkoa 1 tunti ja anna hiukan jäähtyä ja herkullinen porkkanalaatikko on valmista nautittavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti