Karppaus vaniljamunamuffinssi munasta ja vaniljauutteesta. Vaniljauute tehdään niin, että laitetaan maustamattomaan alkoholiin puolen litran pulloon muutama vaniljatanko (itse laitoin 3 ja käytetyn tangon jämät) ja annetaan uuttua viikon verran. Uutteesta tulee näin ruskeaa nestettä, jota voi sekoitella taikinan sekaan tai kiisseleihin. Yhdessä muffinssissa on 0,3 g hiilihydraattia ja 23 kcal. Muffinsseja tulee 12 kpl.Muffinssit näyttää komean pulleilta, jos on tuuria, mutta niissä on myös pieni yllätys syöjälle. Sen mikä se on jätän salaisuudeksi reseptissä.
3 kpl kananmunaa
1 rkl öljyä
2 rkl vaniljaalkoholi uutetta (tai 1 tl vanilliinisokeria)
2 rkl stevia makeutusjauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
3 kpl kananmunaa
1 rkl öljyä
2 rkl vaniljaalkoholi uutetta (tai 1 tl vanilliinisokeria)
2 rkl stevia makeutusjauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
Vaihe 1
Valmista vaniljauute. Laita alkoholiin esim. vodkaan puoleen litraan muutama vaniljatanko. Anna uuttua viikko pari.
Vaihe 2
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Erottele kananmunan valkuaiset yhteen kulhoon ja keltuaiset toiseen. Lisää keltuaisiin öljy, vaniljauute, makeutusjauhe ja leivinjauhe. Sekoita valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja keltuaiset sekaisin vatkaimella.
Vaihe 3
Lisää keltuaisseosta valkuaisten joukkoon varovasti vatkaten. Kaada kananmunaseos paperisiin muffinssivuokiin. Käytä myös metallista muffinssimuottia, niin muffinssit pysyy ojennuksessa.
Vaihe 4
Paista muffinsseja 20-30 min 180 asteessa. Nauti teen tai kahvin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti