Parsakaaligratiinia, lohikuutioita ja kreikkalaista kurkkusalaattia. Hiilihydraattia on 25 g ja kaloreita 1700 kcal. Ruoasta saa 2 tai ehkä jopa 3 annosta. Lohikuutiot voi korvata lohifileellä, joka paistetaan kypsäksi ja lisätään päälle vähän mustapippuria ja suolaa.
Parsakaaligratiini
400 g parsakaalta (pakaste)
25 g voita
50 g mantelijauhetta (tai 2 tl maizenaa)
2 dl kermaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
50 g juustoa (1 dl raastetta)
Kreikkalainen kurkkusalaatti
1 prk bulgarialaista jogurttia
puoli kurkkua
2 kpl valkosipulin kynsiä
1 rkl sitruunamehua
1-2 tl tilliä
1/2 tl suolaa
Lohi
300 g findus lohikuutioita tai vastaava lohifile
1 rkl öljyä
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
Vaihe 1
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata parsakaali mikrossa 6 min sulatusasennolla. Laita samalla n. 7,5 dl vettä lämpenemään.
Vaihe 2
Tehdään kurkkusalaatti. Kuutioi kurkku ja siivua valkosipuli ja laita ne salaattivatiin. Lisää bulgarian jogurtti, sitruunamehu, tilli ja suola. Sekoita. Vie salaatti kylmään maustumaan.
Vaihe 3
Laita parsakaali kattilaan kuumaan veteen ja keitä sitä kiehuen 5 min.
Vaihe 4
Siivilöi parsakaali ja laita se pieneen uunivuokaan.
Vaihe 5
Laita kattilaan parsakaaligratiinin voi (Voi käyttää vaikka parsakaalen keitto kattilaa.) ja sulata se. Lisää mantelijauhe ja sekoita. Lisää kermaa sekoittaen, lisää mustapippuri ja suola ja keitä kermaseosta sekoittaen noin 1-2 min.
Vaihe 6
Kaada kermaseos parsakaalen päälle joka puolelle. Raasta juusto ja ripottele se parsakaalen päälle. Laita uuniin toiselle tasolle alhaalta 200 asteeseen 20 minuutiksi.
Vaihe 7
Sulata lohikuutiot mikrossa 5 min sulatusasennolla. Laita paistinpannu liedelle ja lisää siihen öljy ja paista lohikuutiot kypsäksi. Lisää niihin hiukan mustapippuria ja suolaa.
Vaihe 8
Ota parsakaaligratiini pois uunista, kun se on valmis ja vähän ruskistunut päältä. Laita parsakaaligratiinia lautaselle, lisää puolet lohikuutioista ja laita kurkkusalaattia päälle ja ruoka-annos on valmis. Voin luvata, että se on herkullista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti