Karppausleipä kananmunasta. Leivässä on 0,6 g hiilihydraattia ja 440 kcal. Leivästä saa n. 16-20 palaa. Maistuu ihan oikealta leivältä juuston ja miksei meetvurstinkin kera.
3-4 kpl kananmunia
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
3-4 kpl kananmunia
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl pellavansiemeniä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
Vaihe 1
Laita uuni 200 asteeseen. Erottele kananmunan keltuaiset toiseen muovikulhoon ja valkuaiset toiseen.
Vaihe 2
Vatkaa vatkaimella valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vaihe 3
Lisää keltuaisten joukkoon levinjauhe, pellavansiemenet, öljy ja ripaus suolaa. Voit kokeilla maustaa leipää myös vaikka paprikajauheella. Sekoita keltuaisseos.
Vaihe 4
Lisää keltuaisseosta valkuaisvaahdon sekaan hiukan kerrallaan varovaisesti vatkaimella sekoittaen.
Vaihe 5
Kaada kananmunaseos leivinpaperin päälle uunipellille ja levittele. Paista uunin keskitasossa 8-10 min. Leikkaa palasiksi ja irroittele veitsellä palaset leivinpaperista. Syö juuston tai meetvurstin kera. Väliin voi laittaa salaatinlehdenkin tai muuta leivän päälle pantavaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti