Soijarouhekastike, joka on melkein kuin jauhelihakastike, joka on myös kasvisruoka. Kastikkeesta saa 6 kpl 2 dl annoksia, joissa on hiilihydraattia 9 g ja 215 kcal. Kalorimäärä siis tosi pieni ja kastikekin on tosi hyvää. Lisäkkeeksi voi valmistaa annoksen kukkakaalta ja parsakaalta pakasteena, jotka keitetään 5 min kiehuvassa vedessä. Siitä voi laskea annokseen 4 g lisää hiilihydraattia ja 100 kcal, jos ottaa lautasen täyteen. Hiilihydraatteja voi hiukan vähentää laittamalla vaikka 2 rkl maizenaa 3:n sijasta.
3 dl soijarouhetta
1 kpl sipuli
2 rkl öljyä
2 tl jauhelihamaustetta
1 tl mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
11 1/2 dl vettä
3 rkl maizenaa
3 rkl ketsuppia
1 dl kermaa
3 dl soijarouhetta
1 kpl sipuli
2 rkl öljyä
2 tl jauhelihamaustetta
1 tl mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
11 1/2 dl vettä
3 rkl maizenaa
3 rkl ketsuppia
1 dl kermaa
Vaihe 1
Lisää paistinpannulle öljy ja kuullota siinä sipuli.
Vaihe 2
Lisää paistinpannulle soijarouhe ja lisää mustapippuri sekä jauhelihamauste.
Vaihe 3
Lisää vaiheittain pannulle 1 dl vettä kerrallaan ja anna hiukan paistua välillä hiukan sekoitellen. Lisää myös soijakastike jossain välissä. Lisää maizena, kun pannulla näkyy jo hiukan nestettä ja sekoittele. Kun olet lisännyt 7,5 dl vettä kaada seos kastikekattilaan.
Vaihe 4
Lisää kastikekattilaan ketsuppi ja kerma. Lisää myös loput vedestä eli 4 dl. Anna kastikkeen kiehua 10-15 min, jonka jälkeen pois levyltä ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Nauti jonkun lisäkkeen kanssa esim. keitetyt kukkakaalet ja parsakaalet, jos olet karppaaja. Muut voivat keitellä lisäkkeeksi pastaa tai perunaa. Kastike on todella herkullista ehkä jopa jauhelihakastiketta parempaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti