Porsaanlihakastike soijasuikaleista. Halusin tehdä soijasuikaleista jotain hyvää ja keksin tämän kastikkeen. Kastikkeessa on 36 g hiilihydraattia ja 660 kcal ja siitä saa useamman annoksen.
5 dl soijasuikaleita
1 rkl öljyä
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
15 dl vettä
1 tl mustapippuria
1 1/2 rkl paprikajauhetta
25 g voita
2 rkl maizenaa
3 rkl ketsuppia
1 dl kermaa
(1 kpl laakerinlehtiä)
5 dl soijasuikaleita
1 rkl öljyä
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
15 dl vettä
1 tl mustapippuria
1 1/2 rkl paprikajauhetta
25 g voita
2 rkl maizenaa
3 rkl ketsuppia
1 dl kermaa
(1 kpl laakerinlehtiä)
Vaihe 1
Laita öljyä paistinpannulle ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kun sipuli on kuullottunut lisää soijasuikaleet. Lisää myös 5 dl vettä 1 dl kerrallaan ja anna paistua hetki ja vedenlisäyksien välillä lisää mustapippuri ja paprikajauhe. Lopuksi kaada seos kastikekattilaan.
Vaihe 2
Lisää pannulle voi ja sekoita sen sekaan maizena. Lisää 2,5 dl vettä ja sekoittele maizena veden sekaan ja kaada kastikekattilaan. Lopuksi puhdista pannu vielä desilitralla vettä.
Vaihe 3
Lisää kattilaan 6,5 dl vettä, kerma ja ketsuppi (sekä laakerinlehti). Anna kastikkeen poreilla 20 min ja sitten hiukan saostua 5-10 min pois levyltä. Nauti kastike jonkun lisäkkeen kanssa. Itsellä oli 5 min keitetty kukkakaali-parsakaali-porkkana pakastepussi, johon lisäsin sekaan vielä päiväyksen yli menneen hapankaalipurkin. Hyviä ruokailuhetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti