Alkukesän herkkuja olisi kyllä uudet perunat. Ite olen keksinyt uusien perunoiden kanssa syödä uunilenkkiä (kolmas osa pala riittää) tahi käristemakkaraa (puolikas riittää). Makkarasta syödessä otetaan ohkanen siivu, joka vielä laitetaan puoliksi, niin ihan pikku makkaran palanen riittää kaveriksi uusille perunoille. Syntymäkodissani tavattiin uusien perunoiden kanssa syödä tonnikalaa. Se olisikin myös tosi maukas seuralainen uusille perunoille. Kotonani ei tavattu syödä silliä uusien perunoiden kanssa, niin en ole tottunut siihen makuun, vaikka sekin voi olla myös monen mieleen.
Aineet:
Uusia perunoita eli varhaisperunoita
Kolmasosa uunilenkkiä tai puolika käristemakkara tai hieman tonnikalaa
Pari nokaretta levitettä
Valitsemaasi suolaseosta
Tilkka maitoa
Vaihe 1:
Keitä uudet perunat kattilassa vedessä menee n. 15 miu.
Vaihe 2:
Lämmitä lautasella makkaranpala mikrossa 1-1,5 min. (tai laita posliinikulhoon tonnikalapurkillinen)
Vaihe 3:
Valmistele uudet perunat. Muusaa ne ja lisää margariinia sopivasti. Sekoittele margariinia perunoihin. Lisää valitsemasi suola ripistellen yltympäriinsä. Sekoittele. Lisää tilkka maitoa. Sekoittele. Maista. Jos ihan herkkua, niin nauti makkaranpalan tai tonnikalan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti