Kiinalainen ruoka Tau yue bak. Kastikkeeseen voi laittaa yhden kananmunan ruokailijaa kohti. Itse tein kastiketta kerrallla tupla-annoksen, että riittää. Lisäkkeeksi sopii hyvin muusattu peruna. Koska karppaan söin sen kasvisgratiinin kanssa, mutta koska kyseessä on kastike se sopii paremmin perunan kanssa. Pippurina käytin five peppers (viispippuri) pippurisekoitusta.
400 g porsaanlihapaloja
7 1/2 dl vettä
10 kpl valkosipulinkynsiä tai vähemmän
1 kpl tähtianis
1 tl jauhettua pippuria
4 rkl soijakastiketta
3/4 tl suolaa
muutama keitetty kananmuna
400 g porsaanlihapaloja
7 1/2 dl vettä
10 kpl valkosipulinkynsiä tai vähemmän
1 kpl tähtianis
1 tl jauhettua pippuria
4 rkl soijakastiketta
3/4 tl suolaa
muutama keitetty kananmuna
Vaihe 1
Laita porsaanliha kattilaan ja kaada päälle vesi. Lisää pippuri, tähtianis ja soijakastike. Laita kattila poreilemaan sopivasti.
Vaihe 2
Kuori valkosipulinkynnet ja leikkele ne siivuiksi ja lisää kastikkeen sekaan.
Vaihe 3
Jos haluat kastikkeeseen kananmunia laita ne kiehumaan kattilaan 10-15 minuutiksi.
Vaihe 4
Keitä kastiketta noin 30 min. Itse keitin tunnin, niin että lihapalat ovat varmasti pehmeitä. Lisää lopuksi kananmunat ja nauti tähtianikselta maistuva kastike muusatun perunan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti