Raparperipaistos. Jälkiruoan voi nauttia sellaisenaan ilman maitoa, jolloin raparperi maistuu tosi voimakkaasti. Jos lisäät maitoa, niin raparperin oksaalihappo saa kalkkinsa maidosta. Annoksesta tulee kaksi jälkiruokakulhollista.
2 kpl pitkiä keskikokoisia raparpereita (n. 300 g)
75 g voita
1/2 dl sokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl maitoa (2x5 rkl)
2 kpl pitkiä keskikokoisia raparpereita (n. 300 g)
75 g voita
1/2 dl sokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl maitoa (2x5 rkl)
Vaihe 1
Paloittele raparperi. Laita ensiksi raparperi kahtia ja sitten paloittele varsi pieniksi kuutioiksi.
Vaihe 2
Laita paistinpannulle 25 g voita ja lisää raparperi.
Vaihe 3
Paista raparperia 2 minuuttia. Seuraavaksi voi-sokeri seoksen karamellisointi. Tee keskelle raparperejä aukko voille ja lisää loput voista.
Vaihe 4
Anna voin sulaa ja lisää sokeri, hunaja sekä vanilliinisokeri. Sekoittele aineet voihin ja jätä raparperit reunoille.
Vaihe 5
Paistele voi-sokeri seosta, niin että se alkaa kuplia ja karemellisoituu. Varo, ettei seos tummu liikaa.
Vaihe 6
Sekoittele karamellisoitu voi-sokeri seos raparpereiden kanssa ja laita kauhalla pariin jälkiruokakulhoon.
Vaihe 7
Raparperipaistoksen voi nauttia siltään tai sitten lisätä siihen hieman maitoa, niin siitä tulee hiukan miedompaa. Nauti makea ja suussasulava karamellisoitu raparperi vaikka ulkosalla näin kesällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti