Kesäkurpitsa-pekonivuoka, josta saa n. 5 annosta ja siinä on hiilihydraatteja 63 g ja kcal 2750.
3 kpl kesäkurpitsa
2 kpl isoja sipuleita
2 kpl pekonia (á 170 g)
1 rkl öljyä
2 prk herkkusieniä (iso purkki)
3 kpl valkosipulinkynsiä
200 g juustoa
2 kpl kananmunia
1 kpl valkosipuli creme tjsp.
2 1/2 dl kermaa
1/2-1 tl muskottipähkinää
ripaus mustapippuria
3/4 tl suolaa
3 kpl kesäkurpitsa
2 kpl isoja sipuleita
2 kpl pekonia (á 170 g)
1 rkl öljyä
2 prk herkkusieniä (iso purkki)
3 kpl valkosipulinkynsiä
200 g juustoa
2 kpl kananmunia
1 kpl valkosipuli creme tjsp.
2 1/2 dl kermaa
1/2-1 tl muskottipähkinää
ripaus mustapippuria
3/4 tl suolaa
Vaihe 1
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita 2 uunipellille leivinpaperi ja ripistä siihen hiukan suolaa. Tee kesäkurpitsoista 4 mm paksuisia siivuja ja laita pelleille. Ripistä päälle hiukan suolaa. Laita uuniin 15 minuutiksi, jotta ne kuivavat.
Vaihe 2
Leiko saksilla samalla kun kesäkurpitsat kuivavat uunissa yksi pekonipussi neliöiksi ja silppua sipuli. Laita pannulle öljyä ja kuullota sipuli ja paista pekoni siinä. Lisää 1/4 tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Laita sitten pekoni-sipuliseos uunivuoan pohjalle. Tee 100 g juustoraastetta ja laita sipuliseoksen päälle.
Vaihe 3
Pilko toinen pussi pekonia ja laita pannulle paistumaan. Lisää myös siivuttu valkosipuli, herkkusienet, ripaus mustapippuria, 1/4 tl suolaa ja puolet muskottipähkinästä. Paista niin, että sienien neste kutakuinkin haihtuu.
Vaihe 4
Laita uunivuokaan juuston päälle kerros kesäkurpitsaa ja kaada sen päälle puolet sieniseoksesta. Lisää kerros kesäkurpitsaa ja loput sieniseoksesta. Päälle vielä kerros kesäkurpitsaa.
Vaihe 5
Valmistetaan munakerma kastike. Laita munat muovikulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää kerma, creme, loput muskottipähkinästä, 1/4 tl suolaa ja ripaus mustapippuria. Kaada kastike tasaisesti vuokaan kesäkurpitsojen päälle. Lisää päälle loput juustosta raasteena.
Vaihe 6
Laita kesäkurpitsa-pekonivuoka uuniin alatasolle paistumaan 30 minuutiksi, niin että se ruskistuu ja mausteet maustavat ruoan herkulliseksi. Anna ruoan hiukan vetäytyä, kun olet paistanut sen ja nauti hyvältä maistuva kesäkurpitsa-pekoni ruoka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti