Leivitetty porsaankyljys pihvi muusin kera. Marinoin pihviä grillauskastikkeella pari tuntia jääkaapissa. Onnistuu se ilman marinointiakin. Nuijin pihvit leveämmiksi ja ohuemmiksi lihanuijalla.
1 rs porsaankyljyksiä (4 kpl)
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustaapippuria
1 kpl kananmuna
1 rkl öljyä
1 rs porsaankyljyksiä (4 kpl)
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustaapippuria
1 kpl kananmuna
1 rkl öljyä
Vaihe 1
Nuiji kyljykset lihanuijalla. Halutessasi voit ne sitten marinoida jääkaapissa jollakin grillauskastikkeella.
Vaihe 2
Sekoita leivitysjauho korppujauhoista, vehnäjauhoista, suolasta, paprikajauheesta ja mustapippurista ja laita lautaselle. Laita toiselle lautaselle sekoitettu kananmuna. Laita paistinpannu kuumenemaan ja laita kuumalle paistinpannulle öljyä.
Vaihe 3
Leivitä pihvit ensin kananmunassa molemmin puolin ja sitten jauhoissa ja laita paistumaan. Kääntele pihvejä 30 s välein yhteensä 10 minuuttia molemmalta puolelta.
Vaihe 4
Anna pihvien vetäytyä hieman ennen syömistä. Voit laittaa ne uunivuokaan 180 asteeseen, jos niitä tarvitsee pitää lämpiminä.
MUUSI
12-14 kpl perunoita
50 g voita
3-4 dl maitoa
(1 dl ruokakermaa)
1 tl suolaa
(1 kpl munankeltuainen)
Vaihe 1
Kuori ja keitä perunat n. 30 min. Sulata kattilassa voi ja lisää maito ja kerma. Sammuta levy ja jätä levylle, niin että voi pysyy sulana.
Vaihe 2
Muusaa perunat perunapuntalla tms. lisää suola ja hieman voi-maito seosta. Sekoita vatkaimella vähitellen lisäten voi-maito seosta. (Lopuksi lisää kananmunankeltuainen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Muusi on valmista nautittavaksi herkullisten ja suussa sulavien pihvien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti