Lihapullakastike. Kastiketta tulee aika paljon, niin että 3 L kattila riittää sopivasti, jos on käytössä pienempi kattila niin voi puolittaa ohjeen. Timjamin voi jättää pois, jos ei pidä timjamin mausta. Tulee hyvää muutenkin.
2 rs lihapullia
1 rkl öljyä
3-4 kpl sipuleita
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 kg paseerattua tomaattia
1 prk kermaa
1 1/2 kpl lihaliemikuutioita
2 tl basilikaa
2 tl persiljaa
1 tl mustaapippuria
(1 tl timjamia)
2 rs lihapullia
1 rkl öljyä
3-4 kpl sipuleita
3 kpl valkosipulinkynsiä
1 kg paseerattua tomaattia
1 prk kermaa
1 1/2 kpl lihaliemikuutioita
2 tl basilikaa
2 tl persiljaa
1 tl mustaapippuria
(1 tl timjamia)
Vaihe 1
Paista hienonnetut sipulit, siivutut valkosipulinkynnet ja kokonaiset lihapullat öljyssä paistinpannulla, niin että sipuli kullottuu.
Vaihe 2
Samalla laita kastikekattilaan paseerattu tomaatti, kerma, lihaliemikuutiot, basilika ja mustapippuri (+ timjami jos haluat). Kaada lopuksi paistinpannun seos kastikekattilaan ja sekoita.
Vaihe 3
Keitä kastiketta n. 15 min ja anna sitten hiukan jäähtyä ja tarjoile perunoiden kanssa. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti