Persikkamehu ja persikkajälkiruoka. Annoksesta tulee 2 lasillista persikkamehua ja yksi jälkiruokakulhollinen lämpimiä persikanpaloja. Kerralla voi tehdä enemmänkin mehua ja laittaa pulloon.
1 prk persikoita
5 1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Vaihe 1
Silppua persikat pieniksi palasiksi. Voit kokeilla käyttää silppuriakin. Minä tein veitsellä. Laita persikanpalat kattilaan ja kaada päälle 5 dl vettä ja lisää sokeri. Keitä kannen alla 30 min tai enemmän.
Vaihe 2
Laita viilikuppiin 1 rkl perunajauhoja ja 1/2 dl kylmää vettä. Sekoita haarukalla. Lisää perunajauhoseos persikkamehuun ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Anna mehun pulpahtaa pari kertaa ja se on valmista.
Vaihe 3
Kaada seos siivilän läpi kulhoon. Lusikoi siivilästä persikat jälkiruokakulhoon ja tarjoa. Tarjoa myös mehu mielellään kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti