sunnuntai 1. joulukuuta 2024

Uunipunajuuret eli punajuuripaistos

 Sain jossakin aterialla uunissa paistettuja punajuuria ja mielestäni ne oli tosi hyviä, niin niitähän piti päästä heti laittamaan itsekin. Punajuuret olikin kaupassa tosi edullisia, niin niitä oli ilo hankkia. Zoomailin siinä sitten pariakin reseptiä netistä ja tein fuusion niistä, kun tuntui olevan sitten sopiva käyttöön. Punajuuri kypsyy aika hitaasti siksi pieniä punajuuren palasia. Joku kehui, että timjami olisi hyvä mauste punajuurille, mutta provencaleakin voinee kokeilla.


Aineet:

1 kg    tuoreita punajuuria
2 rkl    ruokaölyä
2 rkl    hunajaa
1/2 tl   suolaa
1/4 tl   mustapippuria
1/2 tl   timjamia tai provencalea
1/2 kpl lihaliemikuutioita (kasvis)
2 dl     vettä
 
(vuohenjuustoa tai smetanaa)
 

Vaihe 1:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori punajuuret. Pienet punajuuret voi lohkoa 4/8 lohkoon, isohkot siivuta paksuhkoiksi siivuiksi. Laita punajuuren palaset kulhoon ja laita päälle öljy, hunaja, suolaa ja mausteita kahdessa erässä ja sekoittele välillä isolla lusikalla. Kaada punajuuret laakeahkoon uunivuokaan.
 

Vaihe 2:

Laita kasariin 2 dl vettä ja siivua siihen lihaliemikuutio ja keitä siitä lihaliemi. Kaada liemi punajuurten sekaan uunivuokaan. Laita paistumaan uuniin 50 minuutiksi. (40 minuutin kohdalla voit laittaa päälle vuohenjuustosiivut tai smetanaklöntit. Itse en laittanu näitä ollenkaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti