Olin vähän vältellyt mutakakun tekemistä, kun en ollut niin rohkea sen suhteen, kun ajattelin, että sen käsittely voi olla hankalaa, kun se on silleen mutainen. Mutta minäpä teinkin, niin että annoin sen olla irtopohjakakkuvuoan pohjalla enkä ottanutkaan sitä pois siitä, vaan leikkasin kakkua sen päällä. Näin homma onnistui hyvin. Lisäksi olin tehnyt itse tehtyä suklaata käyttämällä halpaa Xtra margariinia rasvana kookosrasvan sijaan, niin ajattelin, että sepä käy täydellisesti tähän mutakakun tekemiseen. Resepti tähän itse tehtyyn suklaaseen löytyy blogista. Itse kakun reseptin löysin kinuskikissan resepteistä. Hän selitti nyt löytäneensä sellaisen reseptin, jolla varmasti tulee mutaista kakkua. Kuitenkin pitihän sitä minun päästä muuttamaan tätäkin reseptiä tehdäkseni sen vähän enemmän omanlaiseni. Kinuskikissan reseptiin tuli 1/4 tl suolaa. Tästä asiasta en silleen tykännyt ja jätinkin suolan vain pikku ripaukseen. Sitten lisäsin kakkuun puoli desiä jauhoja ja siltikin siitä tuli ihan mutaista.
lauantai 23. marraskuuta 2024
Mutakakku eli suklaakakku
Aineet:
200 g Xtra margariinia
200 g itse tehtyä suklaata
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 kpl kananmunia
Voitele margariinilla 22-25 senttinen irtopohjakakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita margariini ja suklaa sulamaan kasariin. Lisää kulhoon sokeri, vehnäjauho, leivinjauhe sekä suola. Sekottele jauhot isolla lusikalla.
Lisää sulanut margariinisuklaa kulhoon. Saa kaataa kuumana. Sekoittele tasaiseksi lusikalla. Samantien saa lisätä kananmunat yksi kerrallaan, niin että ne sitten sekoittelee lusikalla taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja laita uuniin 20 minuutiksi. Periaatteessa kakkua voi maistaa lämpimänäkin. Kinuskikissa peräti suositteli lämmittämään kakkua ennen tarjoilua, mutta en oikein tästäkään ajatuksesta silleen tykänny. Kakkua oli mielestäni ihan kiva syödä jäähtyneenäkin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti