lauantai 23. marraskuuta 2024

Kaurapuuro

Kaurapuuro on ollut mielestäni ihan mukavaa aamiaisruokaa, jos joku vaan jaksaa keittää. Kouluaikoina vanhemmat aina keittivät kaurapuuroa ja muistelen asiaa lämmöllä. Kaurapuuro on kyllä ansainnut paikkansa aamiaisruokana. Nykyään aamiaisella menee leipää ja kahvia, mutta joskus innostun vielä laittamaan kaurapuuroakin. Sitä on kerralla parempi tehdä useampi annos. Yhtä annosta hankala ruveta keittelemään kattilassa. Lopun puuron voi laittaa jääkaapissa muovirasiaan ja lämmittää mikrossa myöhemmin. Mulla oli joku este etten oikein kehdannut puuron päälle laittaa kanelia sekä voisilmää, mutta kyllä sitä pystyy. Ripottelee vaan kanelia ja sokeria ja sitten laittaa vielä voisilmän ja vähän maitoa reunalle, niin ai että tulee makoista puuroa.


Aineet:

1 L    vettä
4 dl   kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
 

Vaihe 1:

Laita kattilaan vesi, suola ja kaurahiutaleet. Lämmitä niin, että alkaa poreilla. Säädä sitten levyn lämpötila kokemuksesi mukaan, niin että se hiukan poreilee. Itsellä se oli induktiolieden asetus 5. Näin keitellään 10 minuuttia. Sitten annetaan vetäytyä 5 minuuttia ja nautitaan edellä mainittujen lisäkkeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti