Tässä reseptissä pääsee maistelemaan misopastea, sillä se on nostettu pääosaan. Ruokaan voi kayttää kaikenlaisia kasviksia tai vihanneksia, mitkä miellyttää. Itse käytin yksinkertaisesti perunaa ja porkkanaa. Lisänä oli Hetken joku wok pussi ja sitten minulla oli varsiparsakaalia. Se oli pahus soikoon päässyt vähän homehtumaan, mutta koitin pelastaa sen mitä siitä pelastettavissa oli ja loput heitin biojätteeseen. Ei mahtunu erä kerralla pannulle, niin paistoin kahdessa erässä. Sherryviinietikkaa olin joskus saanut Lidlistä ja laitoin sitä nyt tähän. Mielestäni siitä tuli ihan mukava maku. Hunajaa voisi vaikka laittaa enemmänkin, nyt se ei paljoa maistunu. Perunaa ja porkkanaa käsitellessä pääsin käyttämään mandoliinia, jonka ostin kiinankaupasta joskus. Mulla kyllä olis tikkuperunoillekin oma suikaloijansa, mutta tälläkin sai ihan hyviä suikaleita voisi koittaa käyttää airfryerissa näitäkin ja tehdä tikkuperunaranskalaisia.
sunnuntai 21. huhtikuuta 2024
Misowok
Ruokaöljyä
Joku wok pussi tms.
Suikaloitua perunaa
Suikaloitua porkkanaa
2 rkl soijakastiketta
3 rkl misopastea
2 rkl sherryviinietikkaa voinee laittaa jotain muutakin etikkaa
1 rkl hunajaa
koko pannulle ripistelty cayennepippuri
Laiteetaan pannulle ruokaöljyä ja lisätään wok pussi. Paistellaan, niin että paistuvat läpikotasin. Saa hiukan ruskistuakin. Tee kakkosvaihetta jo tässä kohtaa. Laitetaan sitten annos kastikekattilaan.
Mandoliinilla suikaloidaan peruna ja porkkana tahi veitsellä. Laitetaan pannulle öljyn kera paistumaan. Tässä kohdassa päätin lisätä cayennepippurin. Aika tulista, niin laita varovasti. Silleen hintsusti ripotellen voi laittaa koko pannulle.
Kun perunat paistuu, niin tehdään kattilaan kastike. Lisätään soijakastike, misopaste, hunaja sekä viinietikka. Sekoitellaan. Voi vaikka maistaakin niin saa hiukan käsitystä miltä misopaste maistuu.
Kun perunat paistuneet, niin etteivät enää rousku kun maistaa. Niin laitetaan kastikekattilaan muiden wok ainesten seuraksi. Sekoitellaan. Voi vielä hiukan lämmittää levyllä jos eka annos on kerennyt jäähtymään. Sitten ruoka onkin valmista nautittavaksi. Voila!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti