lauantai 23. marraskuuta 2024

Tuoreomenakakku eli omenahedelmäkakku

Olen aika paljon laitellut omenapiirakkaa ja se alko tuntua vähän mälsältä syödä sitä aina, niin ajattelin, että täytyy sitä tuoreesta omenasta muutakin kakkua saada. Ajattelin sitten, että jospa siitä tekisi hedelmäkakkua. Ajattelin, että se vaatii vähän esivalmisteluja, niin että paistaa omenaa pannulla etukäteen ja laittaa sen sitten kakkuun, kun se ei välttämättä karamellisoidu ihan siellä kakkuvuoassa. Tuumasin, että kakku olisi kiva tummana ja olinpa oppinut, niin että ruokasoodalla saa kakusta tummaa, niin lisäsin sitten sitä reseptiin. Muuten tein kakun ihan mun peruspiirakkareseptin mukaan.

Aineet:

3-4 kpl omenoita
1 rkl     ruokaöljyä
100 g   Xtra margariinia
1 dl      maitoa
4 kpl    kananmunia
2 dl      sokeria 
2 tl       vanilliinisokeria 
4 dl      vehnäjauhoa
2 tl       leivinjauhetta  

Vaihe 1:

Kuori omenat ja paloittele ne sopiviksi palasiksi. Laita paistinpannulle ruokaöljyhä ja laita omenat paistinpannulle paistumaan.

Vaihe 2:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita margariini sulamaan mikroon 30% 3 min. Lisää kulhoon kananmunat ja sokeri. Sekoita vatkaimella.

Vaihe 3:

Laita jauhokulhoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoittele isolla lusikalla. Ota leivinlasta ja nostele jauhot taikinan sekaan välillä siihen lisäten margariinisulaa ja maitoa. Lisää lopuksi omenat paistinpannulta kuumana ja sekoittele taikinaan.

Vaihe 4:

Koita jotenkin siististi kaataa taikina kakkuvuokaan ja laita uuniin paistumaan n. 50 minuutiksi. Kakku ei oikein maistu miltään lämpimänä ja sitä kannattaakin pitää pari päivää jääkaapissa ennenkuin alkaa syömään, niin että se olisi parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti