Ajattelin, että kaippa sitä jotenkin härkismuruistakin pihvi saadaan aikaiseksi hampurilaiseen ja niinpä etsin netistä ohjeita. K-ruoka sivustolla oli hyvä perusohje, jota sitten aloin tuunaamaan paremmaksi. Olen yrittänyt kasvilihoista saada makuisampaa viime aikoina ja minulle on muodostunut kastikepaletti, jota useimmiten käytän niihin. Siihen kuuluu touch of taste lihafondia jompaa kumpaa, rainbow osterikastiketta, hoisin kastiketta ja vielä soijakastiketta. Pelkällä fondillakin jo saa aika hyvää, jos tahtoo säästää.
lauantai 30. maaliskuuta 2024
Lihansyöjän härkispihvi
maanantai 4. maaliskuuta 2024
Uunifilee tai paisti uunissa
Olin saanut hankittua Snellmannin maatiaispossun uunifileen, kun olin ihmetellyt, että mitenkäs minä osaisin taas paistaa paistin uunissa. Olin ehkä joskus kerran tehnyt, mutta en enää muistanut miten se tehdään. Joskus olen antanut itseni ymmärtää, että possunliha pitäisi paistaa 90 asteiseksi, mutta mielessäni tahdoin tehdä siitä noin 65-asteista. Meninpä sitten kyselemään Bingin keskustelulta, että miten possunliha pitäisi paistaa, niin sepä juuri neuvoikin, että 65 asteiseksi. Paistolämpötila olisi sitten ollut tuplaten tästä loppulämpötilasta eli noin 125 astetta (muistisääntö). Muistelinkin sitten, että kinkkuakin oli äiti joskus paistanut 125 asteen lämpötilalla, niin ajattelin, että se varmaankin olisi ihan oiva lämpötila. Tosin olen joskus tehnyt ribsejä, niin että olen paistanut niitä 70 asteessa vesihauteessa 12 tuntia, mutta ribsit ehkä voinevat vaatiakin hiukan erikoiskäsittelyä, että tulee hyvää.
Uunifile oli jo suolattu lisäksi siinä oli omat maustekastikkeet päällä pussissa. Bing suositteli salviaa mausteeksi ja kokeilinkin sitä, kun sitä ei oikein minnekään saa laitettua, mutta en nyt silleen ihan kybällä tykänny sen mausta, niin sen voinee jättää poiskin. Paistettaessa tarvitaan lämpömittaria.