tiistai 17. kesäkuuta 2025

Kotimaista grilliribsit helppo resepti

 Mulla oli jo ennestään grilliribsi resepti. Siellä oli tehty marinadit ja kastikkeet perunalle ite, mutta nyt aattelin tehdä mahdollisimman helpon reseptin. Piti syödä sen verran ribsejä kerralla ku paistinpannulla mahtu paistamaan että jaksaa ehkä ulkogrillillä tekee vähän isomman satsin kerralla, jos on isompi grilli. Ribsejä olisi hyvä jatkaa vaikka uusilla perunoilla ja laittaa niihin vaan suolaa, voita ja maitoa, niin että saisi ainakin kahdelle ihmiselle paistinpannulta ruokaa. Joutuu paistamaan useammalla paistinpannulla tai useamman satsin kerralla ja laittaa lihat välillä folioon, että ruokaa saisi paistinpannulla isommalle porukalle. Ribseistä vähän hankala saada isommalle porukalle syötävää...

 

Aineet:

Kotimaista grilliribsit
hieman ruokaöljyä 
 
 

Vaihe 1:

Laita kaupan grilliribs paketti ihan siltään tarpeeksi isoon uunivuokaan. Laita painoksi kiviä vaikka pihalta tai sauna kiukaasta. Laita uunivuokaan hanasta kuumaa vettä aika täyteen. Laita uunivuoka lihoineen uunin alatasolle 65 asteeseen hautumaan. Haudutetaan 12 tuntia.
 

Vaihe 2:

Ota uunivuoka pois uunista. Kivet voi ihan käsin nostella lavuaariin pois edestä. Pyyhi paketti astiapyyhkeellä ja laita leikkuulaudalle. Älä yritä avata pakettia normaalisti. Se ei onnistu vaan ota sakset ja leikkaa muovi päältä pois. Leikkaa kokkiveitsellä luiden välistä ribsit puoliksi. 
 

Vaihe 3:

 Laita levyn säädin silleen, että sillä voi käristää lihaa. Olisko induktiolevy seiskalla ja tavallinen levy vitosella. Sitten ruokaöljyä tahi voita pannulle ja kun pannu tarpeeksi kuuma, niin nosta haarukalla pari ribsi pätkää pannulle. Enemmän ei mahdukaan. Paistele sen aikaa, että ne käristyvät molemmin puolin. Sitten ribsit lautaselle. Nauti!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti