sunnuntai 20. huhtikuuta 2025

Pääsiäistorttu kuin joulutorttu

 Mulla oli torttutaikinaa ja, koska oli pääsiäinen, niin minulla oli myös mämmiä. Mämmi näytti niin kovasti luumumarmeladilta, niin päätinpä laittaa sitä torttuihin. Sitten olen huomannut, että jotkut höppänät voitelee kananmunalla tortut. Olipa jopa torttutaikinan kääreessä resepti, jossa sanottiin, että niin tehdä. Se nyt on kyllä niin turhaa hommaa. Ihan maukkaat tortut saa voitelemattakin. Voi sitä ruokaa joskus tehdä helpostikkin. Jotenkin nämä tortut maistui lähes samanlaisilta kuin joulutortutkin.

Aineet:

1 pkt torttutaikinalevyjä
hieman mämmiä
hieman hienoa sokeria
 

Vaihe 1:

 

Laita uuni lämpenemään 200 (225) asteeseen. Ota sulatetut torttutaikinalevyt ja laita taikinarullalla levypuoliksi. Tee sitten nurkkiin keskellepäin parin sentin viillot taikinarullalla. Viillon voi tehdä hieman nurkan ohi samaten joka puolella. Käännä sitten joka toinen nurkka, joka ei ole terävä, keskelle ja paina ne siihen sormilla kiinni päällekkäin. Lisää keskelle kahdella pikkulusikalla mämminokare ja ripottele mämmin päälle hienoa sokeria. Laita torttu uunipellille leivinpaperin päälle. Tee näin loputkin tortut. Lopuksi valmiiseen uuniin 10 minuutiksi. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti