torstai 26. kesäkuuta 2025

Yakisoba eli japanilaiset paistetut nuudelit

 Spottasin reseptin, jossa käytettiin worcester kastiketta enkä ole sitä paljonkaan käyttänyt, niin halusin päästä maistamaan. Tein itelleni vähän isomman annoksen, niin paistoin sen kolmella paistinpannulla. Reseptin yritin kuitenkin tehdä pannulliselle.

 


 Aineet:

1 kpl        salottisipuli
1 kpl        porkkana
2 kpl        kevätsipuleita
2 kpl        valkosipulinkynsiä
2 rkl        ruokaöljyä 
100 g       jäävuorisalaattia
300 g       tofua tai kananfileesuikaleita tai possunfileesuikaleita
2 pkt        nuudeleita
 

Kastike:

3 rkl        worcester kastiketta
1 rkl        osterikastiketta
1 rkl        ketsuppia
1 rkl        soijakastiketta
1/2 rkl     mirin 
2 tl          sokeria
peukalonpätkä tuoretta inkivääriä
1/2 tl       valkosipulijauhetta
 

Vaihe 1:

Keitetään ensin nuudelit valmiiksi. Kiehuta kattilassa vettä ja lisää nuudelipaketti. Palottele sitten isolla lusikalla nuudelit pienemmiksi. Lisää toinen paketti ja tee samoin. Anna keittyä 3 min, niin nuudelit valmiita. Huuhtase siivilässä.
 

Vaihe 2:

Siivua valmiiksi salottisipuli, kevätsipulit sekä valkosipuli. Suikaloi porkkana. Laita pannulle öljy ja lisää salottisipuli, kevätsipulit, valkosipuli ja porkkana. Ala paistella.
 

Vaihe 3:

Kun sipulit kuullottuneet on aika lisätä tofu, kanan tai possun fileesuikaleet. Paistele, niin että ne ovat lapikotasin valmistuneet.
 

Vaihe 4:

 Valmistele samaan aikaan kastike. Lisää kulhoon worcester kastike, osterikastike, ketsuppi, soijakastike, mirin, sokeri, raastettu inkivääri sekä valkosipulijauhe. Sekoita isolla lusikalla.
 

Vaihe 5:

Kun pääraakaa-aine paistunut, niin lisää nuudelit ja sekoittele. Lisää kastike ja sekoittele. Paistele jonkun aikaa. Maista, että ruoka valmista. Nauti! 
 
 

 

         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti